Što je metoda dvostrukog čišćenja i tko bi je trebao koristiti?

Metoda dvostrukog ciscenja vizual

Metoda dvostrukog čišćenja ili DC (eng. double cleanse) metoda, koja se razvila u Južnoj Koreji i Japanu, predstavlja metodu lica u noćnoj rutini. Omogućuje nježno, ali temeljito uklanjanje tvari koje mogu čepiti pore. Detaljno i potpuno uklanja šminku, proizvode za zaštitu od sunca i ostale proizvode te priprema lice za daljnju njegu. Sastoji se od dva koraka:

1. korak: Balzam ili ulje za čišćenje

Koristi se kao prvi korak jer ulje privlači ulje pa će, osim šminke i zaštite od sunca, otopiti prljavštinu i višak sebuma koji se nakupio tijekom dana.

prvi korak ciscenja vizual

Kako ga koristiti? Nanesite odabrano ulje ili balzam na suho lice i masirajte 10-20 sekundi. Dodajte malo vode kako bi se naneseni čistač emulzificirao (mliječna tekstura) i masirajte dodatnih 20-30 sekundi. Isperite i nježno posušite lice da ostane vlažno.

Nemojte u ovom koraku koristiti ulja koja nisu namijenjena za upotrebu na licu, kao što su kokosovo ili maslinovo ulje za kuhanje. Takve metode neće dovoljno temeljito ukloniti nečistoće, mogu začepiti pore i uzrokovati više problema. Isprobajte naš PURITO From Green ulje za čišćenje, koje će vam omogućiti posebno nježno čišćenje i pripremu za daljnju rutinu.

2.korak: Čistač na bazi vode

Ovaj korak uklanja ostatke ulja ili balzama te preostale nečistoće kako bi osigurao potpuno čistu kožu.

Dvostruka metoda ciscenja ilustracija

Kako ga koristiti? Na vlažno lice, nakon 1. koraka, nanesite odabrani čistač te ga umasirajte u lice 15-20 sekundi. Isperite i posušite lice te nastavite sa svojom rutinom. 
U ovom koraku isprobajte Etude House SoonJung pH 5,5 pjenu za čišćenje ili COSRX Low pH Good Morning gel za čišćenje.

Opisani koraci nisu jedini način za provođenje ove metode. Ako vam ne odgovaraju uljni čistači možete isprobati mlijeko za čišćenje, micelarnu vodu sa nježnom krpicom od mikrofibre kao prvi korak ili dva puta koristiti čistač iz drugog koraka.

Kako ćete znati da je ova metoda baš za Vas? Ako:

  • koristite zaštitu od sunca svaki dan, posebno ako koristite mineralnu zaštitu od sunca (onu koja sadrži titanium dioxide i/ili zinc oxide u svom sastavu)
  • koristite tonirane proizvode i/ili šminku, posebno s punom pokrivnom moći
  • imate jako masnu kožu i osjećate da vam trenutni čistač ne očisti kožu dovoljno dobro

onda Vam ova metoda može pomoći da temeljito uklonite sve slojeve te omogućite proizvodima koje nanosite u noćnoj njezi da bolje djeluju i prodru dublje u kožu.

Ova metoda se preporuča i kao dio rutine koja djeluje na ukljanjanje niti sebuma (tzv. “crnih točkica” na nosu.)

Više o tome kako odabrati pravi čistač za svoj tip kože i kako izbjeći najčešće greške kod čišćenja kože pročitajte u slijedećem blogu.

Odgovori