Osnovna skincare rutina

osnovna skincare rutina

Jeste li se zapitali što je u moru različitih proizvoda i sastojaka stvarno potrebno?

Sad kad smo uspješno odredili tip kože, vrijeme je da postavimo osnovnu skincare rutinu. Koliko god Vam se to činilo komplicirano, osnovna skincare rutina se može sastojati od tek nekoliko proizvoda.

Najbitnije je da u svoju rutinu uvrstite nježni čistač i hidratantnu kremu. Opće je pravilo da se čišćenje lica radi dva puta dnevno – jednom ujutro, jednom navečer.

Čišćenje ujutro pomoći će ukloniti sve znakove znoja ili sebuma koji ostanu s jastuka i kose tijekom noći, dok će čišćenje kože navečer ukloniti proizvode za njegu kože i šminku koje ste nanijeli ujutro, višak sebuma, znoja, mrtvih stanica kože, onečišćenja i drugih ostataka koji se skupljaju na koži tijekom dana.

ilustracija skincare rutine

U noćnoj rutini se preporuča metoda dvostrukog čišćenja, koja najčešće obuhvaća ulje ili balzam za čišćenje lica i nježni čistač (pjena, krema ili gel). Kao prvi korak predlažem da isprobate Purito From Green ulje za čišćenje, koji će nježno ukloniti šminku i zaštitu od sunca te očistiti kožu bez iritacije i isušivanja. Za drugi korak izaberite između COSRX Low pH Good Morning gel za čišćenje, koji će ukloniti sve preostale nečistoće (i eventualne ostatke ulja) s lica, bez osjećaja „škripanja“, ili Etude House SoonJung pH 5,5 pjene za čišćenje, hipoalergene pjene za čišćenje koje omogućava temeljito čišćenje bez iritacija, zahvaljujući hidratantnim i umirujućim sastojcima. Ako vas je strah da će vam ove „teške“ formulacije čepiti pore i stvarati probleme, izaberite micelarnu vodu kao prvi korak ili očistite lice dva puta s istim čistačem (koji vam odgovara).

U jutarnjoj rutini se preporuča koristiti čistač drugog koraka (gel, pjena ili krema).

Ako imate suhu kožu, ne preporuča se čišćenje lica dva puta dnevno. U jutarnjoj rutini je dovoljno oprati lice vodom.

Na čisto lice obavezno nanesite hidratantnu kremu. Iznimno je važno da ne preskačete ovaj korak. Čišćenje lica bez adekvatne hidratacije može dovesti do isušivanja i čak dehidracije. Preporuča se nanošenje hidratantne kreme dva puta dnevno. Za suhu i kombiniranu kožu sklonu nepravilnostima isprobajte COSRX Advanced Snail 92 All in One kremu, koja će vam pomoći spriječiti suhoću i oštećenja kože i umanjiti ožiljke od akni te ublažiti prve znakove starenja. Za normalnu kožu preporučam Tonymoly The Chok Chok Green Tea Watery kremu, koja će svojom gel teksturom i laganim osjećajem na koži pružiti potrebnu hidrataciju, kao i zaštitu od onečišćenja i UV zračenja. Osjetljivu kožu počastite nježnim, umirujućim, hidratantnim sastojcima Etude House Soonjung Hydro Barrier kremom ili Etude House Soonjung 2x Barrier Intensive kremom, ako trebate više hidratacije. Masnu kožu hidratizirajte COSRX Centella Blemish kremom, koja će pomoći i kod regulacije sebuma, ožiljaka i hiperpigmentacijskih mrlja.

U jutarnju rutinu, nakon nježnog čistača i hidratantne kreme, obavezno uvedite kremu za zaštitu od sunca. Isprobajte našu Etude House SoonJung Mild Defence kremu za zaštitu od sunca, koja će vam pružiti potrebnu zaštitu bez iritirajućih sastojaka. Ovo je najvažniji korak svake rutine. Zaštita od sunca omogućuje svim drugim sastojcima da djeluju na najefektivniji način.

Ako imate nekih specifičnih problema koje želite riješiti, u noćnu rutinu uvedite aktivni sastojak u obliku esencije, seruma ili ampule. Birajte sastojak prema problemu koji želite riješiti. Ako trebate dodatnu hidrataciju, isprobajte COSRX Hydrium Triple Hyaluronic Moisture ampulu. Za probleme s hiperpigmentacijskim mrljama i ožiljcima od akni isprobajte PURITO Pure Vitamin C serum ili BENTON Snail Bee High Content esenciju. Za umirivanje kože i reguliranje stvaranja sebuma isprobajte PURITO Centella Unscented serum.

osnovna noćna rutina ilustracija

Više informacija o metodi dvostrukog čišćenja, kako izabrati prave sastojke za uvrstiti u svoju rutinu i veliki vodič o zaštiti od sunca pronađite u slijedećim blogovima.

Odgovori